Broodrestjes… aan het einde van de week zijn dat er vaak veel. En wegens geen kippetjes in huis (mezelf buiten beschouwing gelaten 😉 ) probeer ik ze al eens om te toveren tot wat lekkers. Na enige probeersels, kwam deze broodpudding uit de oven: heerlijk zacht en pudding-achtig binnenin met een krokant korstje er bovenop. En zowel warm als koud lekker, dus een prima idee voor brunch of picnic.
NODIG
- 3/4 van een groot oud brood
- beetje bakspray of boter
- 6 eieren
- 4 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels witte suiker
- 1 kop melk
- 2 afgestreken eetlepels puddingpoeder (vanille)
- 1 handvol blauwe (diepvries-)bessen
AAN DE SLAG
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij de korsten van het brood en snij de boterhammen diagonaal door zodat je driehoekjes krijgt. Leg deze in een goed beboterde schaal (geloof me, dat vergeet je maar één keer 🙂 …) met de puntjes van de driehoekjes naar boven. Deze worden de heerlijk krokante laag.
- Klop de eieren los met de vanillesuiker.
- Meng met een vork het puddingpoeder door de melk tot de klonters eruit zijn en giet bij het eiermengsel. Roer goed.
- Giet het mengsel in een dun straaltje over het brood en zorg dat elk stukje brood vochtig is. Heb je toch ergens een stukje vergeten? Giet er dan een beetje melk op.
- Bestrooi met de witte suiker en de bessen.
- Bak 30 minuten.
Zo, nu sta je sterk voor een stevige wandeling en… om de korstjes aan de eendjes te gaan voeren 🙂 .
OOK LEKKER
- Meng nog wat kokospoeder door het eiermengsel en strooi frambozen over het brood.
- Snij een appel in heel kleine blokjes (0,5×0,5 cm) en meng met een koffielepel kaneel. Verdeel over het brood en overstrooi met bresilienne nootjes.
Jessy zegt
Bedankt voor het recept, ziet er heerlijk uit!
De Beule Marielou zegt
Als alleenstaande hebben je rap overschot van brood dus ik ga dit recept zeker proberen .Dank je wel hiervoor .